Harkitsetko äänestäväsi minua?

Minulla on nyt kahdelta valtuustokaudelta kokemusta valtuustosta (viime kaudella vara- ja nyt varsinaisena valtuutettuna) sekä kaupunginhallituksesta ja sen myötä monesta toimielimestä Espoossa. Tunnen kaupungin toimintaa työkokemusteni ja politiikan kautta – ja asuessani ja työskennellessäni eri puolilla kaupunkia viimeisen 16 vuoden ajan.

Vasemmistoliiton edustajana olen useana vuonna toiminut neuvottelijana Espoon budjetti- yms. puolueiden välisissä väännöissä. Lisäksi olen ollut varajäseninä maakuntavaltuustossa, puoluevaltuustossa ja nyt puoluehallituksessa. Puoluehallituksessa varajäsenet ovat koko ajan toiminnassa mukana eli jäsenen ja varajäsenen välinen ero on pieni. Tunnen siis myös vasemmistoliiton toimintaa.

Osaan toimia politiikassa ja olen tehnyt hartiavoimin hommia. En ole tyyppi, joka on koko ajan suuna päänä, mutta en ole kyllä hiljaakaan. Olen neuvottelija ja ratkaisujen etsijä. En piittaa hirveästi siitä, saanko nimeni pöytäkirjoihin, kunhan asiat etenevät. Tästä on seurannut se hyvä puoli, että minua myös kuunnellaan. Minusta se on pääasia. Politiikan työväline kun on ensisijassa puhe – ja kuuntelu. Ihmistyön ammattitaito lienee tässä myös etu.

En varmasti jatkossakaan tule ”mainostamaan” itseäni ja tekemisiäni kovin aktiivisesti, mutta minua saa laittaa tilille tekemisistä ja kysyä. Ensi kaudelle tavoitteenani kuitenkin on, että tekemistä on sopivammin, jotta aikaa viestintään on enemmän.  Toki luottamustehtäviin kuuluu se, että pitää ihmiset kartalla siitä, mitä tapahtuu. Mainostamisella tarkoitin enemmän sitä minä – muotoista viestintää. Olen tykännyt vaalikampanjan aikana roolista, missä koetan nostaa enemmänkin ryhmää ja yhteistä tekemistä. Se on luontevampaa..

Olen yleispoliitikko, vaikka oma ala onkin sote-puolella. Ehkä tulevalla kaudella paras tehtävä minulle olisikin jossakin poikkihallinnollisessa ohjelmaryhmässä (luottamuspaikat neuvotellaan vaalien jälkeen ja päätetään vasta elokuun lopun valtuustossa) ja valtuustoryhmässä: looginen jatke olisi ryhmyrin tehtävä, mutta se on muiden päätettävissä tulokseen nojaten.

Vaaliteemoista artikkeleissa ja aloitteista ja puheista on niiden omilla sivuilla.

Arvot on pysyneet: jakamattoman ihmisarvon kunnioitus, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja heikoimpien puolella oleminen. Luonnon kunnioitus harvoin istuu iskulauseisiini, mutta ilman luontoa ei ole elämää…

Sinä päätät!

Mukavaa vaaliviikonloppua!