Kiitos luottamuksesta!

 

Pöly on laskeutunut. Kuvissa kukkakimppu, jonka sain tänään ja minä 13.6. vaalituloksen selvitessä. Surullinen, väsynyt, mutta myös se oma äänimäärä herätti kiitollisuutta. Luottamus tuo vastuuta. Lupaan tehdä parhaani, että kannan sen hyvin.

Vaalipäivä oli melkoista tunnekuohua ja hermostuneisuutta. Oma läpipääsyni oli jo varhain selvä, joten jännitin kokonaistilanteemme vuoksi. Valitettavasti tulos oli toisinto toissakaudelta. Tuolloin minä olin ennakkoäänissä menossa läpi kolmantena, mutta jäin lopulta 1. varavaltuutetuksi Kari Uotilan ja Kalevi Kivistön tullessa valituiksi.  Nyt minä ja Kari menimme läpi ja Aino Akinyemi ja Jaana Wessman vuorottelivat kolmantena. Lopulta molemmat sijoittuivat varalle. Olen tietysti pettynyt siihen: kolme valtuutettua oli pienestä kiinni.

Espoon Vasemmiston ykkösen paikka on ihan hurjan iso kunnia. Tiedän, että se luo odotuksia. Olen kipuillut poliitikkoidentiteetin kanssa (potkinut vastaan), mutta kerta kerralta minut on pidetty äänestyksillä mukana. Tykkään oppia uutta, joten olen tarttunut uusiin haasteisiin. Vaikuttamisen halu/pakko tuntuu myös kumpuavan syvältä. Tuleva kausi ei tule olemaan pienentyneelle ryhmällemme helppo. Haasteissa lämmittää viesti siitä, että mandaatti tehdä/toimia poliittisena vaikuttajana on näin vahva. Onhan se aivan mieletöntä!

Tunnen valtuutetun ja luottamustoimien arjen, joten nyt hommat jatkuvat ilman perehtymisjaksoa. Mutta tarvitsen teiltä tietoja epäkohdista (kehuistakin), mitä Espoossa on. Usein tuolla ”kabineteissa” saadaan vain osa näkökulmista esittelyissä, se toinen puoli tarvitaan ruohonjuuritasolta.  Tänään sain kaupunginhallituksessa läpi muutoksen asiakasmaksuihin, koska minulle oli kerrottu asioita, jota ei meille päätöksenteossa avattu kysymättä.  Joten olkaa yhteydessä. Sähköposti on paras: tiina.ahlfors@hotmail.fi tai sosiaalisen median viestikanavat.

Tarkoittaa tämä tulos nyt kyllä myös sitä, että seuraavat vaalit ovat tammikuussa…