tiina.ahlfors@hotmail.fi

Vaaliviikkoa eletään!

Ennakkoäänestyksen viimeinen päivä on tänään ja sunnuntaina on sitten H-hetki käsillä. Koronasta huolimatta on tullut joitakin kertoja oltua ulkonakin kampanjoimassa ja huomenna keskiviikkona olemme Espoon Vasemmiston tapahtumassa Matikylässä klo 17 alkaen. Lisäinfoa ja toisessa postauksessa myös lyhyt video Facebook -sivullani Videoita olen huono tekemään, mutta saa siitä jonkun käsityksen liveminästä:)

Vielä toissaviikolla tuli vastaan kommentteja, että ei tässä nyt mikään kiire ole äänestyspäätöksien kanssa, vaikka ennakkoäänestys oli silloin muutaman päivän päässä. Nyt pelkona on, että äänestyspäivänä ihmiset eivät lähde liikkeelle, koska eivät koe vaaleja tärkeiksi(korona toki voi tuoda haasteita omalta osaltaan). Vauhti alueiden liikkeelle saamisessa on kiivas, jolloin nyt valittavat aluevaltuutetut istuvat todella isojen asioiden äärellä ja joutuvat tekemään päätökset nopeasti, todennäköisesti jopa nopeammin kuin hyvään hallintotapaan oikeasti kuuluisi. ICT – hankinnat ovat keskeisessä asemassa ja juuri eilen Espoon valtuuston neuvottelutoimikunnassa kuulimme, että mikäli maaliskuussa ei saada kilpailutusta eteenpäin, toiminnan aloitus 1.1.23 ei pääsisi aloittamaan. Tällä hetkellä rahoitusta ei ole riittävästi, ja jos sitä ei tule lisää, maaliskuussa ei voida edetä. Aluevaltuutetut joutuvat siis heti ensimmäisten kuukausien aikana vastaamaan mahdollisista ongelmista ja aikatauluhaasteista ja rahoituksesta. Peli ei ole menetetty, valtion kanssa on neuvottelut koko ajan käynnissä, mutta tämä nyt esimerkkinä tilanteesta.

Ja vajaan vuoden päästä meillä hyvinvointiimme ja turvallisuuteemme liittyvät palvelut järjestävät jo kuntien sijaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue. Jos pohdiskelet ketä äänestää, kysy minulta tai muilta ehdokkailta rohkeasti tarkennuksia ja kehota kaveria ja läheistäsi tekemään samoin ja ylipäätään äänestämään.

Lisätietoa vasemmiston yleisistä tavoitteista täältä.